Skip to content

Erot Anime ja Sarjakuva

Tässä artikkelissa puhutaan ero sarjakuva ja anime, ja määritelmä kunkin eri luokkiin. Anime, ensisijaisesti Japanista, osoittaa olevansa paljon syvempi ja hyvin harkitu juoni ja luonne kehitystä kuin sarjakuvia.

Sarjakuva on termi, joka kerran viittasi kuvataiteeseen renessanssin aikana. Jotenkin kuitenkin termin merkitys kehittyi (tai hajotetaan, riippuen siitä, miten katsot sitä) tulee humoristinen ja nokkela kuvia ja lopulta osaksi animoituja ohjelmia tarkoitus viihdyttää ihmisiä, enimmäkseen lapsia. Selkeyden vuoksi tässä artikkelissa oleva termi “sarjakuva” viittaa animoituihin ohjelmiin. Viime aikoina on kuitenkin keksitty uusi termi: Anime. Ja ero näiden kahden välillä on aiheuttanut paljon sekaannusta.

Mitä eroa ON mangalla ja animella?

Tarkkaan ottaen kuitenkin, ei pitäisi olla eroa anime ja sarjakuva. Anime on termi, jota japanilaiset käyttävät viittaamaan animoituihin piirrettyihin, omasta maastaan ja myös muilta. Jotenkin kuitenkin maailma alkoi käyttää termiä anime viitaten japanin sarjakuvia yksinomaan. Japanilainen animaatio oli kerran nimeltään japanimation, mutta tämä termi oli osuvasti hävitetty, kun termi “Anime” otettiin käyttöön.

Jotkut sanovat, että he näkevät mitään eroa näiden kahden välillä, jopa menossa niin pitkälle kuin luokitella sekä sarjakuvia ja anime kuin “lapsellinen”, koska luonne, miten ne esitetään, paljon suru anime faneja. Teknisesti ei ole virallista eroa ja ne ovat hieman oikeassa. On todellinen ja syvällinen ero kahden lisäksi niiden kirjoitusasuja: Anime on niin paljon enemmän kuin “vain sarjakuva”.

Tarinat / Tontit

Sarjakuvat on yleensä yksinkertainen ja määritelty juoni. Yleensä he taistelevat pahiksia vastaan. Piirretyt menevät harvoin sitä vanhaa kliseetä pidemmälle. Useimmat Anime-sarja, toisaalta, ovat myös suunnilleen sama hyvä vs. paha, mutta tontit ovat harvoin yksinkertaisia ja harvoin ennustettavissa. Löydät osa politiikkaa, uskontoa, ihmiskuntaa ja useita muita abstrakteja käsitteitä sisällä anime. Taas sarjakuvat ovat lähes “paha” kissat jahtaavat “viattomia” hiiriä tai sankari puolustaa itseään ja muita hyvin paha kiusaaja. Anime voi hämärtää hyvien ja pahojen linjojen niin paljon, että jäät miettimään kumpi puoli on todella oikeassa. Gundamin juonia ei ole hyviä tai pahiksia. He molemmat taistelevat asian puolesta – arvoinen, ja molemmat osapuolet ovat valmiita tekemään hyvää ja pahaa saavuttaakseen tavoitteensa. Katsokaa Wave Country kaari Naruto, joka nyt Naruto Shippuden. Zabuza, paha kuin hän oli, oli herättänyt enemmän sympaattisia kyyneleitä kuin mikään tyypillinen Disney antagonisteja. On kuitenkin olemassa muutamia poikkeuksia “sarjakuvia ovat yksinkertaisia” sääntö. On sarjakuvasarja, jotka ovat pitkälle kuin X-miehet.

Mitä huumoria, anime ylittää slapstick komedia, että sarjakuvia tarjota. Ei tule mitään korni vitsi kana ylittää tien anime. Ei tule edes ole olennaista banaanipeal. Anime huumori on syvä ja nokkela. On kuitenkin huomattava, että sarjakuvat ovat enimmäkseen lapsille. Anime voi olla aikuinen yleisö; Se on enimmäkseen. On jopa aikoja, jolloin anime tontit tuskin sopivat lapsille.

Merkkiä

Piirretyissä on päähenkilö, antagonisti ja neito hädässä. Heidän roolinsa ovat hyvin määriteltyjä ja selkeitä, ja hahmot toimivat aina rooliensa mukaan. Animessa hädässä oleva neito voi kuitenkin hyvinkin tulla antagonistiksi, jättäen päähenkilön pulaan. Ei tiedä, mitä odottaa anime. Anime merkkiä, paljon kertaa, kehitetään ylitöitä kautta tutkimuksissa ja kasvussa, kun taas sarjakuvahahmot pysyvät samoina, kun show alkoi. (Tietenkin on olemassa poikkeuksia, kuten Spiderman.) Koska on olemassa jatkuva juoni, Anime merkkiä todella kasvaa ja voi jopa tuottaa seuraavan sukupolven sarjaan. Anime fanit yleensä päästä hahmoja paljon syvemmälle, koska hahmojen syvyys ja viehätys. Harkitse Naruto; Katsojat näkevät hänet kasvaa lapsesta nuori voimakas ninja, miten hän liittyy ihmisiin, miten hän oppii uusia tekniikoita, ja miten hän kehittyy visuaalisesti. Tämä on yksi tärkeimmistä syistä popularities anime yli tavallinen sarjakuvia.